Kijkje in de data keuken van .. SpeakUp

Van: 16 mei 2024 Tijd: 17:00
Tot: 16 mei 2024 Tijd: 19:45
SpeakUp
Institutenweg 6
7521 PK
Enschede
Nederland

Kijkje in de data keuken van .. SpeakUp

Data kennis delen en vergaren voor een data geletterd Twente, het doel van onze community! Hoe gaaf is het dan om eens een kijkje te nemen bij een organisatie die op het gebied van data security voorop loopt in zijn branche. 

 

Donderdag 16 mei nemen we een kijkje bij onze Data Ambassadeur Speakup! Speakup (zakelijke telefonie) voldoet aan de internationaal gerenommeerde normen op het gebied van privacy- en beveiligingssystemen. Maar wat houden deze normen in en wat heeft Speakup daar o.a. allemaal voor moeten doen? Dat en meer bespreken we tijdens deze avondsessie. 


Wie is Speakup?

Speakup, één van de eerste, zo niet de eerste VoIP-telecomoperator sinds 2003. Eén van onze kernwaarden is Maatschappelijke betrokkenheid, waar vrijheid,  veiligheid en privacy belangrijke punten zijn. Zo doen zij met Data in de regel niet meer dan strikt noodzakelijk en is ISO27001 voor hen belangrijk (al langer dan 10 jaar gecertificeerd).

Programma van de avond!

Tijdens deze inspirerende avond trappen we gezamenlijk af met een heerlijk diner, waarna we middels verschillende sessies een kijkje zullen nemen in de data keuken van Speakup. Zo wordt er besproken wat ISO27001 is en hoe het traject om de 2022-normering te behalen bij Speakup is verlopen inclusief praktijkvoorbeelden. Wordt er besproken dat data tegenwoordig in de cloud leeft, maar wat is die cloud nou eigenlijk, van wie is die? Waarom maakt dat uit en welke keuzes heb je als organisatie? En kun je eigenlijk nog wel om de amerikaanse big-tech heen? En als laatste wordt toegelicht wat Europese richtlijn NIS2 (NIB2) omtrent beveiliging van de supply chain en toegangsbeheer is en welke toekomstige ontwikkelingen er op de plank liggen. Maar ook voor welke sectoren/organisaties dit van toepassing is? 

17.00 - 17.15 | Inloop  

17.15 - 17:45 | Diner 

17:45 - 18:00 | Algemene introductie Speakup – Gertjan Davies 

18:00 - 18:30 | ISO27001 in de praktijk - Helena Boering & Jarno Beumer 

18:30 – 19:00 | Open source, wat is de prijs van om automatisch te kiezen voor de grote partijen - Florian Overkamp 

19:00 – 19:10 | Pauze koffie/thee 

19:10 – 19:30 | NIS2, nabije toekomstige ontwikkelingen en niet altijd vrijblijvend - Helena Boering & Jarno Beumer 

19:30 – Eind   | Afsluiting + borrel

Dit evenement zal in het Nederlands gehost worden.

📅 Mis deze kans niet! 📅  

Meld je nu aan voor deze unieke kijkje in de data keuken van Speakup (zakelijke telefonie) en wordt geïnspireerd hoe zij data security hebben geregeld. Zorg dat je erbij bent en schrijf je snel in!

Stuur een mailtje naar Suzan via organisatie@data-community.nl, of meld je als lid aan via de inschrijfknop.  Tot donderdag 16 mei. 


Ben je (nog) geen lid van Data Community Twente en wil je graag bij dit evenement aanwezig zijn? Voor deze 'kijkje in de data keuken van .. ' brengen we €89,- exclusief BTW in rekening welke wij achteraf factureren. Mocht je nadien binnen een maand besluiten om lid te worden van Data Community Twente dan wordt dit bedrag in mindering gebracht van de lidmaatschap fee van het betreffende jaar. 

Kostenoverzicht

Activiteit
Kijkje in de data keuken van .. SpeakUp
Meer informatie nodig? Neem contact op:
Suzan Organisatie@data-community.nl